Natuurcoaching

coaching natuur bos, Natuurcoaching

Bij natuurcoaching proberen we vastzittende gedachten en gevoelens al wandelend in beweging te brengen. Elementen uit de natuur worden in de coaching ingezet om persoonlijke processen te verrijken. Dit kan gaan van het verruimen van zelfkennis, of inzicht krijgen in gedrags- en gedachtenpatronen, tot het verhogen van je veerkracht of helderheid krijgen in doelen die je nog wenst te bereiken.

Natuurcoaching is een individueel traject dat enkel aangeboden wordt aan volwassenen. Dit kan vanuit jouw vraag zijn, op mijn advies of als verrijkende aanvulling op een therapietraject. Sowieso gebeurt alles in samenspraak.

De natuurcoaching gaat door in het bos, dit kan in Het Leen in Eeklo of in de bossen van het Drongengoed. De precieze locatie van afspraak wordt later meegedeeld, enkel bij hevig regenweer gaat de coaching niet buiten door.
Aangepaste kledij en schoeisel worden sterk aangeraden.
Tarief: € 70/1,5u

Bosbad

coaching natuur bos, Natuurcoaching

Het begrip ‘Bosbad’ komt uit Japan en krijgt ook langzaamaan enige bekendheid in onze streken. Het gaat over de positieve effecten van de natuur op ons zenuwstelsel, onze bloeddruk en onze hartslag.

Bij een gewone boswandeling wandel je meestal vrij snel en merk je weinig tot niets op in je omgeving. Tijdens een bosbad vertraag je bewust en neem je de omgeving op alle mogelijke manieren waar. Je maakt gebruik van al je zintuigen en je staat stil bij de invloed die de  verscheidenheid van prikkels op je hebben. Naast het bewust wandelen krijg je oefeningen die je gewaarwording verhogen en je even doen stilstaan bij wat je ervaart.

We wandelen in een groep van max. 10 deelnemers. 
Workshop ‘Bosbad’: € 10/2u