Ouders scheiden niet

Ontwapenend communiceren met je ex

Zet vandaag nog die eerste stap richting harmonieus ouderschap na scheiding. Kies bewust voor het geluk van jouw kind(eren)!

coaching natuur bos, Ontwapenend communiceren met je ex
Begeleiding: Caroline De Vos.

Scheiden of uit elkaar gaan heeft een grote impact op jou en jouw gezinsleven. Zeker als er kinderen zijn.

De ingrijpende veranderingen kunnen heftig zijn voor alle partijen en helaas gaat dit vaak ook gepaard met conflict. De communicatie tussen jou en je ex-partner verloopt stroef en de kinderen lijden daar onder.
Daarom is het belangrijk om extra aandacht te geven aan de manier waarop we communiceren met de andere ouder. De vorm van jouw gezin is veranderd. In het belang van de kinderen gaan we op zoek naar manieren om die verandering makkelijker te maken.
Zelf wanneer je ervaart dat jouw ex-partner niet wil meewerken, zijn er manieren om bij te dragen aan een harmonieuzere sfeer binnen de nieuwe gezinsvorm. Je hebt de ander niet nodig om verandering teweeg te brengen. En ik kan je daar bij helpen!

Tijdens deze mini-training zullen diepgaande en soms contra-intuïtieve inzichten zorgen voor een echte gamechanger. Daarnaast maak je kennis met het gedachtengoed van Non Violent Communicatie. En je leert omgaan met triggers.
Door je te verdiepen in je eigen manier van communiceren zal je leren bij de essentie van je communicatie te blijven en je niet te laten overspoelen door emoties, los van wat je ex-partner ook zegt of doet.

Leren uit ervaring
Mijn naam is Caroline De Vos en ik begeleid jou om inzicht te krijgen in jezelf en je proces, om terug te keren naar jouw essentie, om van daaruit bewuste keuzes te maken, beter te communiceren en richting te geven aan je leven.
Ik heb zelf 2 scheidingen achter de rug.
De eerste verliep heel pijnlijk met alle gevolgen van dien voor mijn dochter. Ik heb gereageerd en gehandeld vanuit mijn gekwetste ik.
En hoewel mijn intentie van bij haar geboorte was dat zij nooit de gevolgen zou dragen of voelen van wat tussen mij en haar vader is gebeurd, is dat exact wat wel gebeurd is omdat ik toen nog niet wist wat ik vandaag weet.

Bij mijn 2de scheiding kreeg ik de kans om het “anders” te doen.
Met vallen en opstaan want ook deze breuk deed pijn. Maar dit keer wist ik beter! Ik nam verantwoordelijkheid voor mijn eigen proces hierin.
Ik heb alles gedaan wat ik kon om het fundamenteel recht van mijn zoon op een zorgeloos contact met beide ouders te vrijwaren. Daardoor ervaar ik ook heling voor mijn eerste scheiding en zet ik vandaag maximaal in om het bewustzijn van gescheiden ouders te vergroten en met hen te werken zodat hun kind(eren) niet hoeven te ervaren waar mijn dochter (nog steeds) mee leeft.
Praktisch
  • Dinsdagavond 13 september 2022 – 19u tot 21u
  • Vrijdagavond 7 oktober 2022 – 19u tot 21u
  • Maandagavond 7 november 2022 – 19u tot 21u

  • Voor slechts €47 (per avond) kan je deelnemen. Deze training duurt ongeveer 2 uur en gaat door in Het Groeihuis, Malecote 19 te Maldegem (Adegem). Voor extra informatie: contacteer ons via het antwoordformulier hieronder of lees meer op Bewust ouderschap na scheiding (deze link opent in een nieuwe pagina).
    coaching natuur bos, Ontwapenend communiceren met je ex