Heidi Wille

gsm: 0478/90.01.33

Wie ben ik?

Ik ben partner/mama in een nieuw samengesteld gezin. Naast de zorg voor onze twee jonge kinderen (een kleuter en een lagere schoolkind), zorg ik om de week ook mee voor de twee oudere dochters (> 16 jaar) van mijn man. Soms zijn we met 4 in huis, soms met 5 of 6. Deze wisselende dynamieken maken een goede communicatie noodzakelijk en vragen van elk van ons een portie flexibiliteit, geduld en een beetje zottigheid. Die vaak wisselende systemen en verscheidenheid van leeftijden in ons gezin dagen mezelf steeds uit om aan de slag te gaan met wat zich in het hier en nu aandient.

Ik hou van de buitenlucht, om de wind door mijn haar en op mijn huid te voelen… Naast mijn gevulde tijd door werk en gezin helpt mezelf opladen het best in de natuur, me-time, bewegen en dansen, inspirerende babbels,… Ook kijk ik graag naar mensen en ben ik geboeid door wat mensen in eerste instantie uiterlijk laten zien. Persoonlijke verhalen, van welke aard dan ook, intrigeren mij. 

Heidi Wille therapeut psychotherapeut, Heidi Wille

Werkervaringen

In het verleden werkte ik bij jongeren met ontwikkelingsstoornissen, met sociale en emotionele stoornissen en met jongeren uit een moeilijke gezinssituatie. Tot voor de geboorte van mijn jongste kind had ik een praktijk voor psychotherapie in regio Gent. Uit zorg voor mijn gezin heb ik toen even een ‘therapiepauze’ ingelast. Ondertussen is er terug ruimte en goesting om als therapeut aan de slag te gaan. Daarnaast stond en sta ik nog steeds in het onderwijs waar ik sociale vaardigheden aanleer, projecten opzet en leerlingen op stage coach.

Opleidingen

  • Bachelor Orthopedagogiek, Gent.
  • Lerarenopleiding Secundair Onderwijs, Gent.
  • Gestalttherapie, Kortrijk.
  • Natuurcoaching (in Portugal), Nederland.
  • Yogaleraar, Bellem.

Meerdaagse trainingen

  • Familieopstellingen, kind en jongeren, o.l.v. Ingrid Dijkstra.
  • Introductie Kindertherapie, Berchem.
  • Creatieve therapie, Sint-Amandsberg.
  • TrAK (Training Actieve Kunsteducatie), Leuven.

Diversen

  • Het ondersteunen van het zelfbeeld bij kinderen, Omgaan met probleemgedrag en agressie bij kinderen, Opzetten van faalangsttrainingen, Enneagram, Bio-energetica, Trauma healing, mindfulness training, Natuurgidsen bij kinderen.
 
In Het Groeihuis staat Heidi in voor de algemene coördinatie, neemt ze samen met Babette de trainingen voor zowel kinderen als jongeren op zich en geeft ze therapie aan kinderen, jongeren en aan ouder-kind. Verder verzorgt ze ook de natuurcoaching en bosbaden.
Heidi heeft geregeld intervisie en supervisie met collega’s en volgt jaarlijks nascholingscursussen.