Babette Lagast

gsm: 0479/33.51.46

Wie ben ik?

Ik ben een goedlachse optimist. Als mens ben ik ervan overtuigd dat elk kind groeikansen in zich heeft en vind ik het belangrijk dat elk kind zich kan ontplooien. Woelige periodes in het leven geven je vaak de kans een nieuwe weg in te slaan, nieuwe ontdekkingstochten te beginnen. Zelf kom ik uit een gezin met hevige gevoelens, dit heeft mij voor een stuk gevormd tot de persoon die ik vandaag ben. Probeer in elke dag het moois te ontdekken ook al zit het even niet mee.

Naast mijn job probeer ik ook voldoende ruimte te voorzien voor ontspanning. Zo hou ik van uitjes met vriendinnen, reizen en volg ik Spaanse les en dansles.

Tijdens de groepstrainingen gaan we vaak de natuur opzoeken. Ook in mijn vrije tijd doe ik dit regelmatig en ga ik vaak fietsen of skeeleren om mijn hoofd vrij te maken.

Babette Lagaste coach trainer, Babette Lagast

Werkervaringen

Enkele jaren geleden studeerde ik af als klinisch psychologe na een fijne stage in MPI Wagenschot, waar ik jongeren met emotionele stoornissen en gedragsstoornissen begeleidde. Ik gaf er zowel individuele training als groepstrainingen. De kriebel tot bijleren dreef mij tot het behalen van mijn lerarenopleiding. Ik geef nu al drie jaar les over communicatie en omgaan met anderen. Daarnaast coach ik leerlingen op stage in de richting Jeugd- en Gehandicaptenzorg. Ik volgde ook een opleiding creatieve therapie aangezien ik ervan overtuigd ben dat sommige mensen zich beter kunnen uitdrukken aan de hand van muziek, drama of dans, of door beeldend te werken. Ik geloof er sterk in dat je dichter bij je denken en voelen komt door je op een creatieve manier uit te drukken.

Opleidingen

  • Master in de klinische psychologie, UGent
  • Specifieke lerarenopleiding psychologie, UGent

Meerdaagse trainingen

  • Creatieve therapie, Centrum voor avondonderwijs, Antwerpen
  • LSCI- training (Life Space Crisis Intervention, omgaan met crisissituaties)

Erkenningsnummer Psychologencommissie: 912123516

 

In Het Groeihuis neemt Babette samen met Heidi de trainingen voor zowel kinderen als jongeren op zich en geeft ze coaching aan jongeren.
Babette heeft geregeld intervisie en supervisie met collega’s en volgt jaarlijks nascholingscursussen.